ΓΟΥΝΑΡΗ 178 & ΜΥΚΗΝΩΝ 19 ΓΛΥΦΑΔΑ
Δευτ - Tετ - Παρ : 09:00 - 11:00Δευτ - Παρ : 16:00 - 22:00

Ενώ οι λόγοι για τις πολεμικές τέχνες ισχύουν για όλα τα παιδιά, υπάρχουν ειδικοί λόγοι για τους οποίους τα κορίτσια πρέπει να μάθουν τις πολεμικές τέχνες.Τα κορίτσια συχνά δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα αγόρια για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης. Τα αγόρια διοχετεύονται στον αθλητισμό στις νέες ηλικίες ενώ τα κορίτσια στρέφονται προς τις ακαδημαϊκές, τις κοινωνικές, και οικογενειακές αξίες για να χτίσουν την ασφάλεια και τον αυτοσεβασμό.Η εκμάθηση των πολεμικών τεχνών είναι συχνά ευκολότερη για τα νέα κορίτσια από τα αγόρια – η φυσική ευελιξία ενός κοριτσιού είναι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα αγόρια της ίδιας ηλικίας. Σε μερικές τέχνες, η δύναμη δεν είναι τόσο σημαντική. Κατά συνέπεια, τα κορίτσια μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική υπερηφάνεια στις δυνατότητες τους μπορούν να σκεφτούν, εάν μπορώ να κάνω ότι και ένα αγόρι στις πολεμικές τέχνες μπορώ να τα καταφέρω και στους υπόλοιπους τομείς το ίδιο.

Ηρεμια και μειωση πιεσης ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι πολεμικές τέχνες είναι ηρεμία ένα γνώρισμα που μπορεί να φανεί αντιφατικό σε εκείνους που θεωρούν ακριβώς τις πολεμικές τέχνες ως βία. Οι περισσότεροι δάσκαλοι αντικατοπτρίζουν αυτή την ηρεμία μέσα και έξω από το dojo.Οι πολεμικές τέχνες, λόγω των έντονων ασκήσεων τους, επιτρέπουν στους μαθητές να απελευθερώσουν τη νευρική τους ενέργεια πάνω στην άσκηση. Ο ιδρώτας είναι πάντα ένας καλός τρόπος να διασκορπιστεί ο θυμός.Μερικές πολεμικές τέχνες χρησιμοποιούν μια τελετουργική κραυγή, γνωστή ως kiai στις Κινέζικες και ιαπωνικές μορφές, ή kihap στις κορεατικές μορφές, που γίνεται τη στιγμή της επίθεσης. Ενώ προορίζεται να βελτιώσει την εστίαση κάποιου, ή να τρομάξει και να εκφοβίσει η κραυγή έναν αντίπαλο, χρησιμεύει, επίσης να απελευθερώσει την νευρική ενέργεια και την ένταση του μαθητή. Πολλές πολεμικές τέχνες περιλαμβάνουν την περισυλλογή ως τμήμα του προγράμματος σπουδών. Η περισυλλογή, ή η κατάρτιση του μυαλού έχει ως σκοπό .την πλήρη χαλάρωση και ηρεμία.
Οι γνώστες των πολεμικών τεχνών εκθέτουν αυτή την ηρεμία και έξω από την
αίθουσα. Αυτή η εσωτερική ειρήνη οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, αλλά είναι
πιθανώς ένα αποτέλεσμα της βίωσης των αγχωτικών καταστάσεων κατά την
εκμάθηση της αυτοάμυνας και την υπερνίκηση τους. Και εμπιστοσύνη που κερδίζεται
μέσω της κυριότητας των πολεμικών τεχνών δημιουργεί επίσης ηρεμία σε αγχωτικές
καταστάσεις.

πολεμικές τέχνες που εφευρέθηκαν από γυναίκες

Τα κορίτσια μπορούν υπερηφανεύονται ότι μερικές πολεμικές τέχνες εφευρέθηκαν από γυναίκες. Η προέλευση τον psrtjak silat, η εθνική πολεμική τέχνη της Ινδονησίας, οφείλεται σε μια θρυλική γυναίκα αγροτών. Η ιστορία είναι ότι η γυναίκα πήγε να προσκομίσει το ύδωρ για την οικογένεια της, αλλά σταμάτησε για να προσέξει μια πάλη μεταξύ μιας τίγρης και ενός μεγάλου πουλιού. Ο σύζυγος της μετά από πολύ ώρα την βρήκε και προσπάθησε να την χτυπήσει, αλλά αυτή απέφυγε εύκολα την επίθεση του και τον χτύπησε χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που έμαθε από τη μάχη των ζώων. Τελικά, δίδαξε το σύζυγο της και η τέχνη αυτή συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων.
Μια άλλη πολεμική τέχνη, που ονομάστηκε wing chun kung fii, πήρε την ονομασία του από ένα κορίτσι που έμαθε την τέχνη από μια βουδίστρια καλόγρια. To wing chun είναι ίσως καλύτερα γνωστό ως η πολεμική τέχνη του Bruce Lee – που σημαίνει, ότι η πολεμική τέχνη που έμαθε ο Bruce Lee εφευρέθηκε από γυναίκες.
Πρόληψη επιθέσεων και βιασμών
Τελικά, τα κορίτσια χρειάζονται μια ιδιαίτερη εστίαση στην αυτοάμυνα. Οι τεχνικές που μαθαίνονται μέσων των πολεμικών τεχνών μπορούν να βοηθήσουν τα κορίτσια να αποφύγουν τις επιθέσεις προτού να εμφανιστούν ή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους εάν μια επίθεση πραγματοποιηθεί.

Ελάτε να Γνωριστούμε

Zen Fighters

.Η σχολή μας περιλαμβάνει άνετους , φωτεινούς , κλιματιζόμενους και ιδιαίτερα φροντισμένους χώρους. Επιλέξαμε σύγχρονο και ειδικευμένο εξοπλισμό, για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των αθλούμενων και στελεχώσαμε το ανθρώπινο δυναμικό του ZEN FIGHTERS με έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή : 09.00-11:00
Δευτέρα - Παρασκευή: 16.00-22:00

Contacts

ΓΟΥΝΑΡΗ 178 & ΜΥΚΗΝΩΝ 19 ΓΛΥΦΑΔΑ

Email: info@zenfighters.gr
Τηλέφωνο: 210 9609164